Favourite foundations

Tips til en successful blog

Et repost af et mine mest læste indlæg nogensinde, som jeg skrev for 2 år tilbage:
DSC_0485

Få den bedste vejledning
Først kan jeg ikke lade være med at henvise til Unitate.dk, som er en side, der giver den bedste vejledning til bloggere. Derinde vil du opleve massevis af guides, som er utrolig brugbare, hvis man drømmer om at starte en blog op, eller vil forbedre den man har – og forbedring er der altid plads til. De har bl.a. lavet en lidt mere avanceret og mere brugbar guide til at lave en blog, som jeg tror at mange af jer ville kunne benytte jer af. I kan se den her.

Et godt blognavn
Et godt blognavn er helt klart et must, da det er det, der er med til at repræsentere bloggen. Ønsker man at få sit eget domæne (så ens blognavn f.eks. bliver til ceciliestenfeldt.dk, i stedet for ceciliestenfeldt.blogspot.dk), er det også muligt at købe det til billige penge – også er det klart pænere at se på efter min mening! Denne guide burde meget gerne kunne være til hjælp, til jer der går og overvejer det.

Layout
Det første man ligger mærke til på en blog er designet. Derfor er det vigtigt at have et, der er lækkert, men samtidig også overskueligt! De fleste blogsteder har nogle skabeloner, man kan benytte sig af, så man ikke skal rode alt for meget med html koder. Et go for mig er en fin header, nem menu, og lækre farver. Personligt fortrækker jeg lyse nuancer, og ikke alt for mange forskellige farver, da det hurtigt bliver forvirrende at se på.

Indlæg
Indlæg er jo generelt det hele bloggen består af, og er bygget op omkring en overskrift, tekst og gerne nogle billeder. Overskriften må meget gerne være enkel og simpel, men kan man samtidig få vinklet den, til at virke spændende eller interessant, er det kun et plus. Teksten kan man altid skrive som man vil, men husk korrekt grammatik & et godt sprog. Til sidst er billederne jo det, der virkelig fanger læserens øjne, og derfor kan jeg kun anbefale jer, at inverstere jer i et godt kamera og et godt redigeringsprogram. Lyse, store billeder er virkelig et kæmpe go! Jeg vil mene at den bedste størrelse opnås på 600 px – 950 px i bredden.

DSC_0479

Gør din blog personlig
Husk det er DIN blog, og du skal blogge om ting der har DIN interesse. Skriv I dit eget sprog, skriv om ting du synes er spændende, og gør tingene som du ønsker det. Der er ingen regler for hvordan man blogger ‘korrekt’ i blogland.

Blog om variererende ting
En varieret blog er altid en god idé. Det bliver trættende i længden, hvis alle dine indlæg, handler om det samme. Jeg har f.eks. en hverdags-blog, men kommer også med mange andre indlæg indenfor mode, skønhed, musik, guides, makeup osv.

Skriv blogideér ned
En god idé er, at skrive dine blogideér til kommende indlæg ned. På den måde sikrer du dig altid, at du pludselig ikke sidder uden ideér, og altid er forberedt. Jeg skriver mine ideér ned i et word dokument eller i noter på min iPad & iPhone.

Samarbejd med virksomheder
At samarbejde med andre, er en god måde at udvikle ens blog på. I starten sendte jeg selv mails ud til virksomheder, om de var interesseret i et samarbejde, hvor de sponsorerede ting til mig. Selvom jeg ikke havde mange læsere, sagde overraskende mange ja, og derfor kan jeg kun anbefale andre at gøre det. – Og det værste du kan få er et nej, så hvorfor ikke prøve?

Del din blog
Ærligt kommer besøgende sjældent nemt til. Det tager tid, og man kan aldrig forvente, at ens blog bliver en success med det samme. Success er noget der kræver tid og arbejde. Derfor kan det være er en god idé at promote sig selv, hvis man ønsker flere læsere. Man kan eventuelt skrive rundt på diverse blogs, men man skal også huske på, at det ikke bliver ALT for meget selvreklamering. Derudover kan du også dele din blog på sociale medier som facebook, instagram, twitter osv. Det er noget som jeg aldrig selv har gjort, men hvis man føler for det- why not?
DSC_0477

4 kommentarer

 • Rene

  Fedt indlæg. Har du set på siden:
  https://www.fawour.com/la/da ?

  Hvis du synes det er en god idé er du meget velkommen til at tage den med i dine næste tips. Ha’ en dejlig dag.

  // Rene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Utrolig godt og brugbart indlæg, er lige startet, efter meget overvejelse, og synes det er rart og lige læse sådan et indlæg igennem, selv om jeg har styr på hvad jeg vil med min blog og hvor den skal føre mig hen.
  Go søndag

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Favourite foundations